לכבוד בראנץ׳ סוף השנה המגניב שערכנו, הכנתי את מגשי השעם היפהפיים האלה. מגשים מהסוג הזה טרנדיים מאד עכשיו וכל כך קל להכין אותם שזה מצחיק לא לנסות. בכלל, כל מה שאפשר לצפות בשעם – אני ממליצה בחום לעשות את זה…
שעם הוא חומר מאלף, קל מאד לעיבוד ונעים למגע. את הגיליון המשגע הזה רכשתי ב״בית השעם״ בנתניה, שם ניתן למצוא הרבה מעבר לחומר המשעמם והחיוור, זה המשמש ללוחות מודעות בחנויות לציוד משרדי. ישנם גיליונות של שעם בגוונים משתנים, עם מרקם פראי ופרטים מעניינים.
נכון שעכשיו אתם חייבים להכין מגש כזה?? (אם לרגע היססתם, דעו שהתשובות המתבקשות הן: ״ברור״, ״מיד!״ ו״עשית לי חשק לעוגיות״).
*** שימו לב שבהדרכה השתמשתי בצבע אקרילי בגוון תכלכל-אפרפר, ולבראנץ׳ הכנתי מגשים לבנים. סתם שתדעו.
אז זה מה שנצטרך:
– גיליון שעם
– מגש עץ (ניתן להשיג בחנויות יצירה)
– צבע אקרילי רב שימושי
– מברשת או ספוג לצביעה
– נייר לטש
– דף נייר גדול מספיק לשמש כשבלונה (אני השתמשתי ב-A3)
– סרגל
– סכין חיתוך
– כלי כתיבה לסימון
משייפים את המגשים בעזרת נייר לטש עדין. המגשים הלא-מעובדים-במיוחד הנמכרים בחנויות יצירה, הם בעלי מרקם לא לגמרי אחיד, סיבים ומראה זול באופן כללי. כדי שהצבע ייראה טוב וחלק כדאי להכין את התשתית, לשייף ולנקות היטב את אבק השיוף.
בעזרת מברשת או מברשת ספוג, צובעים את המגש בצבע אקרילי ליצירה. אין צורך לצבוע את החלקים שבכוונתינו לצפות בשעם. לאחר שהשכבה הראשונה יבשה לחלוטין, משייפים שוב שיוף קל בנייר לטש עדין, מנקים את האבק וצובעים שכבה נוספת. מומלץ לשייף קלות גם אחרי השכבה השנייה ואם יש צורך – לצבוע שכבה שלישית. הסיבה לשיוף היא עידון המרקם של הצבע, טשטוש סימני המברשת והקניית מגע משיי לעץ. זה לא חיוני, זה תלוי כמה מקצועי וחלק תרצו שהמגש שלכם ייצא 🙂
בעזרת דף נייר יוצרים שבלונה לשעם: מקפלים את הנייר כך שיתאים בדיוק לתחתית המגש.
חותכים את השעם בעזרת סכין חיתוך וסרגל, לפי שבלונת הנייר.
לאחר שוידאנו שהשעם החתוך מתאים לתחתית המגש, מפזרים דבק בנדיבות ומדביקים את השעם למקומו. כדאי להניח על השעם ספרים כבדים עד להתייבשות הדבק.
עכשיו מחליטים- אם רוצים לדפן גם את צידי המגש, ממשיכים בהדרכה. אם תכננתם לצפות רק את התחתית – סיימתם! רק שימו לב בשלב הצביעה לצבוע גם את דפנות המגש.
במידה ותרצו לדפן את כל חלקו הפנימי של המגש: נעזרים בשבלונה שהכנו כדי לחתוך רצועת שעם ברוחב דפנות המגש ובעזרת כלי כתיבה מסמנים את קו החיתוך הנדרש על גבי השעם (מומלץ על צידו האחורי, זה שאיננו מתכוונים שיראו). חותכים ומוודאים שהחתיכות מתאימות.
מדביקים את הדפנות ונעזרים באטבים להבטיח שהשעם יישאר במקומו עד שהדבק יתייבש.
הכנתם? אני חייבת לראות! אתם כמובן מוזמנים להרשם לעדכונים בבלוג לעוד הדרכות DIY שיעלו בקרוב.
שבוע נהדר!
שירה